Katten wassen

Katten wassen is een veel besproken onderwerp, katten haten water is iets dat ik vaak hoor. Toch vinden niet alle katten water vervelend. Mijn mening is dat katten van nature geen hekel hebben aan in bad gaan, maar ze zijn het niet gewend. Wij zijn ermee opgegroeid, voor een kat ligt dat anders. Maar ook voor een kat geldt: jong geleerd is oud gedaan! Er is in principe geen reden om een kerngezonde kat met een goede vacht te wassen, de natuur heeft uw kat voorzien van een prachtige tong met borstel, hij regelt het zelf wel!

Katten wassen, waarom dan wel en hoe?

Het kan altijd gebeuren dat er een ongelukje gebeurd waardoor uw kat vies wordt, in het aquarium vallen, ongelukjes met eten, bedenk het maar! Het wassen kan uw kat echter ook sneller door het verhaarproces heen helpen. Als ik de kat getrimd heb kan ik een beetje beoordelen of het een geschikte kandidaat is om te wassen (en op welke manier), al kan ik natuurlijk geen garantie geven. Ik zie katten die een hekel aan trimmen hebben, maar in bad gaan helemaal niet erg vinden. Ik gebruik een passende shampoo om uw kat mee te wassen. Daarna mag uw kat rustig “voordrogen” in een badjasje of handdoek. Als uw kat aan een föhn of een soortgelijk geluid gewend is dan zal ik met de föhn verder drogen.

Denken we dat hij er wel moeite mee heeft, dan heb ik ook nog een warmtelamp. Uw kat gaat natuurlijk zo droog en netjes als mogelijk weer mee naar huis. Bijna net als bij een kapsalon toch? Maar dan speciaal voor uw kat, de Katsalon.

Clipboard01

De een zit graag los in de wasbak…

De ander in een emmer...

De ander in een emmer…

 

 

 

 

 

 

 

Of náást de wasbak….

En sommige katten kun je beter niet wassen! Zoals aan deze gespannen dame duidelijk te zien is.

 

 

 

Deze kat vindt de warmtelamp een fijne uitvinding.

Chillen met je buikje in de warmte!

 

 

 

 

 

 

En deze dame vindt de föhn ook prima.