Katten wassen

Katten wassen is een veel besproken onderwerp, “want katten haten water” is iets dat ik vaak hoor. Toch vinden niet alle katten water vervelend. Mijn mening is dat katten van nature geen hekel hebben aan in bad gaan, maar ze zijn het niet gewend. Wij zijn ermee opgegroeid, voor een kat ligt dat anders. Maar ook voor een kat geldt: jong geleerd is oud gedaan! Er is in principe geen reden om een kerngezonde kat met een goede vacht te wassen, de natuur heeft daar prima in voorzien.

Katten wassen, wanneer wel en hoe?

Het kan gebeuren dat uw kat vies wordt, in het aquarium vallen, ongelukjes met eten, een vieze kachel, motorolie, bedenk het maar! Als ik de kat getrimd heb kan ik een beetje beoordelen of het een geschikte kandidaat is om te wassen (en op welke manier), al kan ik natuurlijk geen garantie geven. Ik zie katten die een hekel aan trimmen hebben, maar in bad gaan helemaal niet erg vinden. Ik gebruik een passende shampoo om uw kat mee te wassen. Daarna mag uw kat rustig “voordrogen” in een badjasje of handdoek, lekker bij de warmtelamp. Als uw kat aan een föhn of een soortgelijk geluid gewend is dan zal ik met de föhn verder drogen.

Denken we dat hij er wel moeite mee heeft, dan blijft hij of zij bij de warmtelamp. Uw kat gaat natuurlijk zo droog en netjes als mogelijk weer mee naar huis. Bijna net als bij een kapsalon toch? Maar dan speciaal voor uw kat, de Katsalon.